Passief inkomen verdienen

By | oktober 10, 2015

Er zijn grofweg twee manieren om inkomen te verdienen: te werken voor je geld door middel van uren (een salaris verdienen of als zzp’er) of geld verdienen door manieren die los staan van jou als persoon en waar je dus niet verdient op basis van de tijd die je er in stopt. In deze laatste categorie valt ook passief inkomen verdienen.

Passief inkomen

Passief betekent hier niet dat je niets hoeft te doen maar betekent dat het moment dat inkomen wordt verdiend los staat van het moment dat je zelf arbeid verricht. Je kunt dus denken aan het doen van investeringen (zoals het kopen van een huis) en die renderend maken (je huis verhuren).

Online is dat ook goed mogelijk door bijvoorbeeld het opzetten van websites die ook als je slaapt bezoekers trekken en door middel van die bezoekers je geld verdient. Als affiliate marketeer bijvoorbeeld. Je promoot de producten en diensten van anderen en vangt een commissie zodra bezoekers via jouw site bij de verkoper een product of dienst afnemen.

Hier geldt dus niet dat hoe meer uren je werkt, hoe meer je verdient, maar geldt het principe dat je een slimme ‘machine’ moet opzetten die bezoekers trekt en door leidt waardoor je inkomen verdient. Passief dus in de zin dat je daar niet voortdurend zelf je uren in hoeft te stoppen en op basis van die uren wordt betaald.

Zoals in de vergelijking met het kopen van huizen en die vervolgens verhuren kun je het bouwen van websites zien als online vastgoed die renderen (‘huur ontvangen’) door de transacties die via die site vervolgens plaatsvinden. Ideaal toch?

Snel en makkelijk starten

De grap is dat je helemaal niet technisch hoeft te zijn (zoals ik dat ook totaal niet ben). Er bestaan talloze cursussen, youtubes en andere google sites die je de weg kunnen wijzen hoe dat allemaal werkt. Zelf heb ik gekozen voor de cursus van de Internet Succes Gids. Ik vond het erg goed gedaan en was binnen no time in staat mijn eigen site te bouwen en daar de bezoekers naar toe te krijgen.

Wil jij ook snel beginnen met het verdienen van passief inkomen? Klik dan hier om dat nog deze maand voor elkaar te krijgen!

Veel succes en veel passief inkomen toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *