staren met affiliate marketing

Passief inkomen

Passief inkomen verdienen betekent dat je geld verdient zonder dat daar directe (persoonlijke) inspanningen tegenover staan. Het betekent niet dat je achterover kunt gaan zitten wachten tot het geld binnenkomt.

In onze werkmaatschappij zijn we gewend dat we actief inkomen verdienen. We worden betaald voor het werk dat we doen, de inspanning die we (doorgaans met onze tijd) leveren. Voor het grootste deel betreft dit mensen in loondienst of op ZZP-basis. Ook op ZZP-basis worden mensen nog steeds betaald op basis van tijd (uur maal tarief).

Het probleem hiervan is dat het dus per definitie tijdgebonden is en ook maar een beperkte maximale capaciteit heeft. Immers, doorgaans kent een werkweek zo’n 40 uur. Als ZZP-er kun je er natuurlijk voor kiezen om meer tijd te werken, maar dat houd je ook maar beperkt vol en dan nog is het veelal gemaximeerd op 50 uur per week.

Dus meer verdienen lukt alleen als je salaris omhoog gaat of het uurtarief verhoogd wordt. En dat is in tijden van druk op tarieven redelijk kansloos.

Passief inkomen als alternatief

Een alternatief voor het principe ‘betaald worden voor je tijd en inspanning’ biedt het idee van een passief inkomen verdienen. Hier wordt je betaald voor iets wat je hebt ontwikkeld of gecreeerd en dat (vele malen) verkocht kan worden zonder dat jij daar je tijd in hoeft te stoppen. Een simpel voorbeeld is het schrijven en verkopen van een e-book. Dit schrijf je eenmalig, bied je digitaal aan en kun je vervolgens onbeperkt verkopen. Voor een hele lijst van methoden om passief inkomen te verdienen kun je hier kijken.

Affiliate marketing als methode voor passief inkomen

Affiliate marketing is een andere manier om passief inkomen te verdienen. Je maakt hier een website (zoals deze bijvoorbeeld), promoot producten en diensten van anderen en zodra er werkelijk iets wordt gekocht door de consument verdien je een commissie.

Affiliate marketing is een erg interessante manier van passief inkomen verdienen omdat je eenmalig je tijd moet stoppen in het opzetten van een website die voldoende bezoekers trekt en er dan onbeperkt inkomsten uit kunt halen.

Het voordeel is evident: je kunt tijd-en plaatsonafhankelijk je ‘werk’ doen en geld verdienen zonder dat jij het productiemiddel bent.

Starten met het verdienen van passief inkomen?

Ik ben nu zelf een jaar bezig met affiliate marketing (en heb daarnaast nog steeds een ‘gewone’ baan), maar haal er inmiddels maandelijkse inkomsten uit. Mijn doel is om deze inkomsten hoog genoeg te laten worden zodat ik mijn baan kan opzeggen en kan leven van een passief inkomen wat op deze manier wordt verdiend.

Ik kan je vertellen dat het echt leuk is om te doen en een enorme kick geeft om te zien dat je weer een verkoop hebt gerealiseerd terwijl je zelf ergens lekker zit te eten, op het strand zit of op de bank even ligt te Netflixen.

Er is een simpele methode die je kunt volgen om hier zelf ook mee te gaan beginnen, deze heeft de Affiliate Marketing Revolutie waar ik al vaker over geblogd heb. Echt aan te bevelen en je kunt vandaag nog beginnen met het opbouwen van een passief inkomen! Klik hier om direct te beginnen!

Robert.